Tervetuloa

 

Meillä Jyllin Kodilla on palvelulupaus tarjota hyvää elämää asukkaille. Asukkaan elämään kuuluu hyvin merkittävinä henkilöinä asukkaan läheiset. Vuoden ajan tämä merkittävä yhteisö on ollut haasteellisen tilanteen edessä ja pandemian oloissa yhteydenpito on säröillyt. Nopeasti viime keväänä avasimme kuitenkin ulkona tapaamispaviljongin, oli ikkunatapaamisia ja hankittiin tabletit virtuaalisiin kohtaamisiin. Kiitos Jyllin Kodin osaavien työntekijöiden ja hyvän yhteistyön omaisten kanssa loimme innovatiivisia tapoja kohdata, jotta yhteyden lanka ei kokonaan katkennut. Tiedetään kuitenkin, ettei virtuaalinen kohtaaminen korvaa muistisairaalle läsnäoloa ja maskiin pukeutuneet hoitajat olivat aluksi pelottavia.

 

Onneksi nyt vuoden kuluttua tuosta voimme iloksemme vastaanottaa vieraita. 28.4.2021 alkaen olemme avanneet ulko-ovet ja olet tervetullut läheisesi luokse kotiin tai sään niin salliessa Jyllin Kodin pihalle. Toiveemme olisi, että ilmoittaisit tulostasi etukäteen. Huomioithan vierailulle tullessa seuraavat asiat:
• Tulethan vierailulle vain terveenä ja oireettomana.
• Vierailulle tullessa huolehdithan käsihygieniasta ja käytäthän kirurgista suunenäsuojusta, jos sille ei ole terveydellistä estettä. Maski tai visiiri puetaan ennen sisätiloihin saapumista.
• Pidäthän yli 2 metrin turvavälin muihin asukkaisiin ja henkilökuntaan aina kun se on mahdollista. Yhteisissä tiloissa liikkumista tulee välttää.
• Vierailulla ollessa voit tarvittaessa soittaa henkilökunnan puhelimeen tai käyttää asukkaan hälytysranneketta, jos läheisesi tarvitsee apua tai haluat keskustella henkilökunnan kanssa.

 

Monesti on tullut mieleen, että itse haluaisin kirjoittaa hoitotahtooni, että minun luokse saa aikanaan tulla kylään olipa mikä tahansa pandemia menossa. Mielestäni tuollaisessa vaiheessa ennenaikainen kuolemanriski on selvästi pienempi mörkö kuin eläminen eristyksissä. Valitettavasti tätä toivetta ei voi käytännössä toteuttaa, sillä mikäli sairastuisin, aiheuttaisin vaaran muille yhteisön jäsenille sekä asukaskavereille että hoitajille. Tätä riskiä ei kukaan voi ottaa. Toivottavasti me kaikki opimme tästä ja osaamme ennakoida näitä tilanteita mahdollisen uuden edessä. Olemme myös uusi sukupolvi, jolle yhteydenpito virtuaalisesti on jo tutumpaa.

 

Yhä edelleen haluamme palvella ikäihmisten elämässä edistäen hyvää elämää. Tervetuloa Jyllin Kodille.

 

Pirjo Berg

Toimitusjohtaja, Jyllin Kodit Oy