Sabinan tarina

Esittelemme Jyllin Kodin henkilökuvissa hoitajan uratarinoita

Kuka?

Sabina Faltin

Miten syntyi päätös ryhtyä tälle alalle ja mikä rohkaisi mahdollisina epävarmuuden hetkinä?

Sain tukea Te-palveluista. Olin pohtinut aiemmin kaikenlaista uutta, esimerkiksi kondiittorin uraa. Yhtenä vaihtoehtona oli työkokeilu ikäihmisten parissa Jyllin Kodilla. Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja tartuinkin tähän tilaisuuteen uteliaana. Huomasin heti, että tämä työ on minua varten. Sain hyvää opastusta omalta Yhteisökodiltani.

 

Miten tulit mukaan lähihoitajan opintoihin?

Työvoimakoulutus tuntui työkokeilun jälkeen loistavalta tilaisuudelta hankkia tästä työstä ammatti ja työpaikka. Ilmoitin halukkuudestani aloittaa opinnot. Minulle työvoimakoulutuksen hakuprosessi näyttäytyi hieman monimutkaiselta asiointeineen, mutta sain paljon apua sekä TE-palveluista, oppilaitoksesta että Jyllin Kodilta. Nyt minulla on jo edessä valmistuminen ensi kevään aikana.

 

Onko kaduttanut?

Ei ole!

Mikä henkilökohtainen ominaisuus tai vahvuus auttaa mielestäsi pärjäämään tässä työssä?

Avoimuus, suora ja rehellinen vuorovaikutus ehdottomasti. Kohdallani on ollut apua myös päättäväisyydestä ja sitkeydestä, sillä aikuisena opiskelu ja esimerkiksi päätelaitteiden käyttö oli aluksi opeteltava, jotta kykenin olemaan mukana teoriaopetuksessa. Lisäksi suoritan paljon yleisaineita, joita muut eivät ehkä opiskele samoissa opinnoissa yhtä paljon. Olin niin varma tästä, että otin innokkaasti vastaan kaiken oppilaitoksen ja Jyllin Kodin tarjoaman ohjauksen ja nyt olen pääsemässä tavoitteisiini.

 

Kenelle voisit suositella samaa?

Vanhustyöhön sopii eritysiesti henkilö, joka on reipas, ihmisläheinen ja jolla on taito kohdata toiset omina itsenään. Positiivisesta asenteesta sekä pitkäjänteisyydestä on myös iloa.