Myanmarilainen Julia ja filippiiniläinen Dean kertovat työstään Ikaalisissa Jyllin Kodilla

 

 

Myanmarilainen Julia ja filippiiniläinen Dean kertovat työstään Ikaalisissa Jyllin Kodilla

 

Yhteistyössä Ikaalinen Kehitys ja Sasky koulutuskuntayhtymän Ketterää osaamista hankkeessa kuvattiin toukokuun alussa kuusi videota Ikaalisten yrityksistä, joissa työskentelee kansainvälisiä työntekijöitä tai harjoittelijoita. Videoiden tavoitteena on rohkaista ja jakaa kokemustietoa yrittäjille kansainvälisiin rekrytointeihin. Toisena tavoitteena on kannustaa kansainvälisiä opiskelijoita tai työnhakijoita hakeutumaan töihin seutukunnalle.

 

Jyllin Kodin kokemus kansainvälisten työntekijöiden perehdyttämisestä on ollut hyvä ja on ollut hienoa nähdä miten uudet kansainväliset työntekijämme ovat tulleet osaksi työyhteisöämme. Haasteita matkaan aina kuuluu, mutta suvaitsevaisuudella, arvostamisella, välittämisellä ja ratkaisukeskeisyydellä yhteistyö on alkanut sujumaan hyvin. Tiedottaja Outi Vuorihuhta rohkaisee muita yrittäjiä rekrytoimaan kansainvälisiä osaajia.

 

Jyllin Kodilla työskentelee tällä hetkellä 126 ammattilaista. Jyllin Kodille on rekrytoitu vuoden 2023 alusta 12 kansainvälistä osaajaa Myanmarista ja Filippiineiltä. Heillä on taustalla jo omassa maassa hankittu terveydenhuollon koulutus. Suomessa he opiskelevat aluksi hoiva-avustajiksi ja sen jälkeen osa heistä jatkaa lähihoitajaksi.

 

Videoilla Jyllin Kodilla työskentelevät Julia ja Dean kertovat kokemuksistaan. He ovat motivoituneita oppimaan suomen kielen ja puhuvat sitä jo nyt hyvin. Työyhteisön tuki on ollut heille tärkeää ja heillä on halu olla mukana toteuttamassa meidän arvolupaustamme, jonka mukaisesti Jyllin Kodilla taataan hyvää elämää asukkaille. He kokevat Ikaalisten kaupungin turvalliseksi ja ystävälliseksi paikaksi asua. Kaunis luonto ja pikku kaupungin rauhallisuus on tehnyt heihin vaikutuksen.

 

Tässä kansainvälisessä rekrytoinnissa Jyllin Kodilla on ollut yhteistyökumppaneina kaksi oppilaitosta, Tampereen Aikuiskoulutuskeskus (TAKK) ja Sasky sekä Edunation, Aiko Academy.

Mikäli työ Jyllin Kodilla kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä. Lisätietoja antaa henkilöstöpäällikkömme Johanna Hiiri. Yhteystiedot johanna.hiiri@jyllinkodit.fi tai 03 4590 4323.

 

Videoiden ensi-ilta oli järjestetty Saskyn tiloihin Ikatan auditorioon  13.6.2023. Tilaisuus ja videotuotantoon osallistuminen oli lämminhenkinen ja hieno kokemus kaikille osanottajille.

 

#hyvääelämää #jyllinkodit #yhteisökodit #hoitajayhteistyö #ikaalinen #kansainvälinenyhteistyö #ikäihmistenpalveluntuottaja #kansainvälisetkollegat #oppilaitosyhteistyö

 

Osaavaa työvoimaa seutukaupunkeihin #seutukaupungit #seutukaupunkiosaajat
Osaavat luovat maailmoja – yhdessä tehden! #saskylaiset #ikaalinen #visitikaalinen #ikaalistenkehitys @ikaalistenyrityspalvelut @visitikaalinen @ikaalistenkaupunki