Marian polku hoitajaksi

Esittelemme Jyllin Kodin henkilökuvissa hoitajan uratarinoita

Kuka?

Maria Ollonberg

Miten syntyi päätös ryhtyä tälle alalle ja mikä rohkaisi mahdollisina epävarmuuden hetkinä?

Kohdallani toteutui ystävien vahvat kannustukset tälle alalle henkilökohtaisten ominaisuuksieni valossa. Olen aiemmin tehnyt ravitsemusalan työtä ja myös asiakaspalvelua, mistä on paljon apua nykyisessä työssäni. Etenkin aluksi olin ehkäpä suomalaiseen vaatimattomaan tyyliin hieman epävarma pärjäämisestäni. Harkitessani tätä kohtasin muutamia iäkkäitä avuntarvitsijoita vapaa-ajallani ja totesin kohtaamisen ja ohjaamisen näissä tilanteissa sujuvan minulta luontevasti. Myös nämä kokemukset auttoivat päätöksenteossa.

Työvoimakoulutukseen sisältyi myös orientaatiojakso, jossa oli mahdollisuus tutustua alaan ja tämä jakso ja sen aikana saamani kokeneiden hoitajien ohjaus sekä tuki vakuuttivat minut oikeasta valinnasta.

Miten tulit mukaan lähihoitajan opintoihin?

Sain sosiaalisesta mediasta vinkin työvoimakoulutuksesta ja Jyllin Kodit oli minulle jo ennestään tuttu paikka. Hakemusprosessi soveltuvuustesteineen sujui oman päätökseni jälkeen nopeasti ja sain tarvittaessa tietoa kysymällä.

Sain opinnot valmiiksi aikataulussaan ja nyt olen työskennellyt Jyllin Kodilla jo reilun vuoden ajan. Itse asiassa olen juuri tällä hetkellä orientoitumassa oman ensimmäisen opiskelijan ohjaamiseen ja hakeutumassa tähän liittyvään täydennyskoulutukseen. Koen tämän hienona asiana ja samalla huomaan kehittyväni ammatissani koko ajan.

Onko kaduttanut?

Ei ole!

Mikä henkilökohtainen ominaisuus tai vahvuus auttaa mielestäsi pärjäämään tässä työssä?

Ehdottomasti omaamani huumori, välittömyys, hetkiin tarttuminen ja rauhallisuus kohtaamisissa. Myös aiemmasta asiakaspalvelukokemuksestani on runsaasti hyötyä.

Kenelle voisit suositella samaa?

Vanhustyöhön sopii henkilö, jolla on hyvä tilannetaju ja osaa kohdata toisia rauhallisesti. Tässä työssä on ehdottomasti myös hyvä omata taito asettua toisten asemaan, empaattinen suhtautuminen.

Alla olevalla TE-liven tallenteella Maria kertoo millaista on työskennellä Jyllin Kodilla. 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin