Jalmari Jyllin Säätiön Senioritalon rakentaminen alkaa.

Jalmari Jyllin Säätiö rakennuttaa 30 vuokra-asunnon senioritalon Ikaalisiin. Talo on tarkoitettu omatoimiseen asumiseen. Senioritalon palveluineen on tarkoitus valmistua vuoden 2025 aikana. Rakentamispäätöksen tueksi tehtiin kartoitus ikäihmisten asumistarpeista Ikaalisissa ja sen lähialueilla. Kartoitus antoi selvän viitteen siitä, että senioritalo kiinnostaa ja sille on tällä alueella kysyntää.


Rakentaminen alkaa 13.5.24 ja Jyllin Kodin pihapiiriin alkaa nousta uusi Senioritalo. 8.5.24 allekirjoitetaan urakkasopimukset. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) on hyväksynyt Senioritalon rakennussuunnitelmat ja kustannukset. Hankkeen kustannukset ovat 4,99 miljoonaa euroa. Rakennusurakoitsijaksi on valittu JHS-Rakenne Oy.

Senioritalossa on 30 erityisasuntoa. Asuntojen koot ovat tupakeittiö alkovilla 35,0 m² ja 2H + keittiö 45,5 m². Jokaisessa asunnossa on parveke. Kerroksia Senioritalossa on viisi (5) ja yleiset tilat kuten sauna, kerhotila ja iso terassi ovat yhteiskäyttöisiä.


Rakentaminen aiheuttaa Jyllin Kodilla piha-alueella erityisjärjestelyjä mm. autojen parkkialueisiin.
Kadun toisella puolella oleva Jyllin Kodin parkkipaikka on asiakkaiden, asukkaiden omaisten, henkilökunnan ja ravintolan ruokailijoiden vapaasti käytettävissä koko rakentamisen ajan normaalisti. Päätalon pihan puolella on myös parkkitilaa, mutta rakentamisen takia osa paikoista on jatkossa pois käytöstä. Pihapiirissä on aidattu rakentamiselle tarkoitettu alue.


Lisätietoja asiasta antaa:


Pirjo Berg
Jalmari Jyllin Säätiö
toiminnanjohtaja
p. 050 553 5320 tai pirjo.berg@jyllinkodit.fi


Teemu Saari
Suunnittelutalo Oy
hankkeen rakennuttajakonsultti
p. 044 563 6836 tai teemu.saari@suunnittelutalo.com