Ainolan puutarhapäivän sadonkorjuu

Ainon Kodilla kesäinen puutarhaprojekti tuli tämän kauden osalta päätökseensä sadonkorjuun merkeissä keskiviikkona 29.9.2021

 

Päivän ohjelmassa oli perunan nostoa ja sato tuottikin tänä vuonna runsaan ämpärillisen itse kylvettyä perunaa, nam! Kesän kukkien loistosta saatiin vielä kerättyä kukkakimppu Ainon Kodin pöydälle arjen iloksi.

 

 

 

 

Ensi kevättä silmällä pitäen kasvilavoihin istutettiin kukkasipulit valmiiksi, keväällä kukintoa on sitten ilo katsella ja muistella tätä syksyistä puutarhapäivää. Ensi kesän puutarhaprojektista saatiin päivän aikana myös ensimmäiset ideat jo vireille.

Pihapiiri sai kauniin syksyisen ilmeen kanerva-asetelmista ja pihan siistimisestä. Kylmien ilmojen lähestyessä linnuille laitettiin sisäpihalle ruokintapaikka valmiiksi. Sisäpihalle asennettiin myös aurinkokennovalot syysiltojen tunnelmaa luomaan.

 

 

 

Ahkerat Ainon Kodin talkoolaiset nauttivat ulkotöitä tehdessään kuumaa kaakaota ja sisälle palatessa puutarhureita odotti kahvit itsetehdyn pannarin ja kermavaahdon sekä hillon kera. Puutarhapäivänä maasta nostettuja perunoita keitettiin seuraavana päivänä ja niitä syötiin kera sillin ja voisilmän, kukin oman valintansa mukaisesti.

 

 

  

 

 

Ainon Kodin asukkaat nauttivat puutarhapäivästä osana koko puutarhaprojektia. Kuuleman mukaan perunat olivat maistuneet hyvältä ja perunannosto on tuottanut monta mukavaa tarinaa asukkaiden historiasta. Asukkaat ovat toivoneet, että jäljellä olevista perunoista tehtäisiin pyttipannua ja sitä jäämmekin vesi kielellä odottamaan.

 

 

 

Ainolan puutarhaprojektin kokonaisuuteen voi käydä tutustumassa Jyllin Kodin verkkosivuilla tapahtumat- osiossa.