Ainolan puutarhan loistoa kesällä 2021

Lauantaina 28.8. vietetään valtakunnallista Suomen luonnon päivää. Luonto ja sen merkitys on läsnä Jyllin Kodin arjessa erilaisin tavoin, joista tässä yhtenä esimerkkinä Ainolan upea puutarhaprojekti kuluneelta kesältä.

 

Ainolassa asukkaat yhdessä hoitajien kanssa ovat kunnioittaneet perinnettä puutarhaprojektin ylläpitämiseksi viime vuosien tapaan. Puutarhaprojektia on päättäväisesti suunniteltu niin alkuvaiheesta toteutukseen Ainolan asukkaiden yhteisökokouksissa. Kokouksissa on yhteisesti sovittu, millaisia hyötykasveja tänä vuonna istutettiin ja millaiset istutuspenkit yhteistyöllä valmistettiin.

 

Alkusuunnittelusta puutarhaprojekti eteni taimien istutukseen sisätiloissa keväällä 2021. Taimien kasvusta huolehdittiin säännöllisellä kastelulla ja se tuotti myös yhdessä tekemisen iloa sekä kesäisen projektin odottamista Ainolan asukkaiden arkeen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Istutuslaatikoiden raakamateriaali hankittiin Ainolan kioskituotolla lähiliikkeestä. Asukkaat yhdessä hoitajien kanssa petsasivat laatikot kauniin ruskeansävyiseksi. Talkooväki nautti mukavan puuhastelun lomassa herkulliset pannarikahvit eikä pieni vesisadekaan haitannut tätä joukkoa!

 

 

 

 

 

 

 

 

Istutuslaatikoihin laitettiin kasvamaan yhdessä valittuja hyötykasveja sekä yrttejä. Laatikoista alkoikin pian kesän lämpöisen ilman saattelemana nousta persiljaa, tilliä, sipulia ja muita hyötykasveja.

 

 

 

 

Ainolan asukkaat ovat kesän ajan huolehtineet säännöllisesti puutarhan hoitamisesta. Kasteluvettä helteisenä kesänä on ahkerasti kannettu istutuksille ja malttamattomina odotettu sadonkorjuun aikaa ja itse kasvatettujen herkkujen nautiskelua. Ainolassa on vietetty aurinkoista kesää hienon puutarhaprojektin äärellä!

 

 

 

Hyvää Suomen luonnon päivää kaikille!